Rulada cu cacao si orez expandat



Azi va propun o rulada putin mai speciala datorita orezului expandat pe care l-am asezat deasupra . In rest este o reteta de rulada fara nimic special .


Ingrediente:
-3 oua
-2 ling apa
-50 ml alpte
-50 ml ulei
-180 gr faina
100 gr zahar
-1 lingurita praf de copt
-praf de sare
Crema :
-500 ml lapte
-3 linguri faina
-1 lingura cacao neagra
-100 ml frisca
-100 gr zahar
Pt glazura:
-100 gr ciocolata
-1 lingura lape
-orez expandat
Extra :
-1 banana

Mod de preparare:
Blatul:
Separam ouale
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt  apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 , turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru maxim 15 minute.
Pana se coace pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il stropim cu apa rece . sa fie usor umed nu ud.
Scoatem tava din cuptor , o lasam sa se racoreasca putin si punem aluatul pe prosop ., Rulam cat e inca cald si lasam rulada sa se raceasca .
Crema :
Punem faina impreuna cu zaharul si cacao intr-o oala si adaugam treptat amestecand continu laptele . Trebuie sa amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Punem pe foc si fierbem pana cand devine ca si o budinca.
Lasam la racit . Cand este rece bine punem frisca si batem cu mixerul la viteza medie pana cand se obtinem o crema usor aerata .
Desfacem rulada din prosop , o umplem cu ¾ din crema , punem in mijloc o banana taiata pe lungime in jumate si rulam .

Asezam pe un platou si turnam restul cremei deasupra. 

Presaram orez expandat .
Deasupra orezului punem glazura calda ( topim ciocolata impreuna cu laptele ) si mai presaram orez expandat.
Dam la frigider si lasam sa se raceasca bine .



Comentarii

Trimiteți un comentariu