Asta este reteta care imi aduce aminte de vremurile in care mama avea rabdare sa ne faca aceste minunate fursecuri. Dupa multe cautari am gasit in sfarsit reteta ei intr-o carte de retete foarte veche si cu foile ingalbenite ,printre foile de carte era si un biletel cu reteta mult cautata,am facut-o si tare mult mi-a placut ce a iesit. Hmmm… cat de bune pot sa fie.
Trebuie sa va spun ca am facut doar jumate de portie si imi pare rau.
Ingrediente:
Pt coji:
-250 gr zahar
-250 ml ulei
-1 ling cacao
-1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
-4 oua
-faina cat ia
Pt crema :
-300 gr nuca macinata
-400 gr zahar praf
-1 sticla esenta rom
-250 gr margarina Rama sau unt
Mod de preparare
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .
Punem forma de nuci la incins pe ochiul aragazului si in fiecare forma punem cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul . Atentie forma trebuie incinsa foarte bine altfel o sa scoateti foarte greu jumatatile de coji din forma. Nu trebuie unsa deoarece este ulei suficient in aluat. Cojile innainte de a le umpe trebuie curatate de excesul de aluat. Eu resturile de aluat le-am pus in crema si le-am incorporat in ea.
Crema :
Scoatem margarina din frigider pentru a ajunge la temperature camerei si o amestecam cu zaharul pudra ( in reteta scria 600 gr zahar , dar am pus 400 , mi s-a parut prea mult), esenta de rom si nuca macinata si amestecam bine .
Umplem fiecare jumatate de nuca si unim cate doua. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si se fragezesc . Se pot pudra cu zahar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu