Eclere cu crema de cocos


Eclerele mie imi sunt foarte dragi, imi place sa le fac si imi place si mai mult sa le mananc. Acest aluat se poate servi si cu umplutura sarata si vor arata tare bine pe masa alaturi de alte aperitive. Dar dulci si cu crema de vanilie sau cocos vor fi bestiale si vor disparea rapid de pe farfurie.
Reteta mea este una economica si daca respecatati timpul de coacere si instructiunile nu aveti cum sa dati gres


Pt aluatul :
-125 gr faina
-100 gr ulei sau margarina
-250 ml apa
-putina sare
-3 oua mari
Pt crema :
-500 ml lapte
-125 gr (5linguri) zahar
-100gr (3linguri) faina
-150 gr nuca de cocos

Mod de preparare
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Trecem din nou pe foc si amestecam  pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam  sa se racoreasca. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt vom pune gramajoare de aluat ( cu lingurita sau cu un pos) , lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .
Atentie mare : dupa 10 minute dupa ce le-am introdus reducem focul (de la 200 la 180 grade), si nu deschidem cuptorul in primele 20 minute . Trebuie coapte cam 30 minute , nu mai putin .
Crema :
Intr-o oala punem faina cu putin lapte si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase de faina. Adaugam restul de lapte, omogenizam foarte bine si punem pe foc mic pana se ca si o budinca .

Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos, omogenizam si lasam ca nuca de cocos sa se hidrateze.

Umplem eclerele si le punem la rece pe un platou acoperite cu o folie ca sa nu se usuce. Innainte de servire se pot orna cu crema , frisca simpla sau ciocolata .
Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.




Comentarii