Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Cheesecake cu jeleu de fructe



Imi plac deserturile facute cu branza, iar in combinatie cu fructe sunt si mai bune . Jeleul de coacaze pe care l-am folosit eu este racoritor si ii da si un aspect mai deosebit. Nu este foarte dulce deoarece eu incerc sa reduc cantitatea de zahar si se poate opta pentru folosirea de branza cu continut scazut de grasime.


Ingrediente:
Pt crusta
-250 gr biscuiti
-200 gr unt
-1 lingura pudra roscove (sau cacao)
Pt umplutura:
-750 gr branza
-5 linguri zahar
-1 esenta rom
Pt jeleu:
-250 gr coacaze rosii(sau alte fructe)
-6 folii de gelatina (10 grame)
-5 linguri zahar
PS. Cantitatea de zahar din jeleu trebuie ajustata in functie de fructele pe care le folositi. Coacazele mele au fost congelate si cam acre , dar daca o sa folositi capsuni sau alte fructe mai dulci va trebui sa puneti zahar mai putin .

Mod de preparare

Crusta
Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili .
Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol.

Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege putin.
Turnam biscuitii in tava si presam bine ridicand usor si pe margini. Dam la frigider pana cand pregatim restul compozitiei.
Umplutura
Impartim toate ingredientele pentru umplutura  in doua partie egale ( eu am folosit 500 gr branza quark si 250 gr branza de vaci ).Am optat pentru a pregati cate jumate fiindca mi-a fost teama sa nu lasa branza zer dup ace o amestec cu zaharul.  
Zdrobim branza bine cu blenderul sau cu o furculita , adaugam jumate din zahar si aromele pe care le doriti. Eu am vrut rom dar se poate folosi vanilie, scortisoara , coaja rasa de portocala etc.
Omogenizam totul foarte bine, gustati ,poate mai trebuie zahar ca sa fie pe placul vostru.
Scoatem tava cu crusta din frigider si punem branza .

Punem din nou la frigider si pregatim jeleul
Intr-o cratita punem coacazele (fructele) impreuna cu zaharul si le incalzim pana cand se dezgheata si se inmoaie putin .

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece , si adaugam peste fructele incalzite. Atentie sa nu fiarba . Lasam putin sa se racoreasca si turnam ¾ din el peste branza deja pusa in tava .  Cee ace ramane din jeleu il pastram la temperature camerei , la loc caldut ca sa nu se inchege.
Dam la frigider si lasam vreo 2 ore, sau pana cand se intareste jeleul. Daca aveti loc la congelator se poate pune acolo , timpul de asteptare va fi mai scurt.

Cand jeleul este tare pregatim restul de branza la fel ca si prima parte a umpluturii si punem deasupra jeleului. Nivelam , turnam restul de jeleu si dam din nou la frigider . Deasupra puteti pune fructe sau frisca .



 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .