Blinii cu avocado si somon


Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim  pe un platou cu aperitive atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem . Arata bine , sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merge perfect cu ciuperci si smantana , salata de vanata sau orice  altceva .
Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau , iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si de asemenea saraca in zaharuri.
Tinanad cont de benefiicile celor doua plante ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem .




Ingrediente:
Pt aluat:
-2 oua
-1 lingurita praf de copt
-sare de mare
-100 gr faina de soia
-100 gr faina de hrisca
-350 ml lapte
-50 ml ulei
Pt servit:
-100 gr somon afumat
-2 avocado
-zeama de la o lamaie
-sare fina
-piper macinat
Extra :
 -smantana
-rosii cherry
-ardei
-masline

Mod de preparare:
Incepem prin a pregati aluatul .
Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt.
Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte si ulei .
Intr-o tigaie de clatite incalzita bine punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta nu este necesar sa o ungeti .
Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer . Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut.
Continuam pana cand terminam compozitia.
Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta . Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate , se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti
Ceea ce ramane se pastreaza in frigider acoperite cu o folie de plastic.




Comentarii

  1. Chiar imi place ce ai facut tu aici,Anca! Foarte faine! Te pup, weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu