Biscuiti cu susan

Aceasta reteta de biscuiti se poate diversifica usor atat in ce priveste umplutura cat si aspectul. Desi sunt niste biscuiti destul de migalosi merita incercati. Se pot decora cu susan, fulgi ciocolata, nuca de cocos, faina de migdale sau de ce nu bombonele pentru decorarea prajiturilor.. Reteta din care m-am insiprat si pe care am schimbat-o putin este de pe:  ,,Delice D’Orient” http://dlicedorient.blogspot.ro/2012/10/biscuits-sesame.html
Pe acest site veti gasi multe retete aratoase.


Ingrediente:
-1ou
-150 gr unt topit
-100 gr zahar pudra
-280 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-putina sare
-200-250 crema tartinabila tare , eu am folosit unt de arahide si nutela
Pentru décor:
-1 galbenus+1 lingura cafea lichida
-100 -150 gr susan

Mod de preparare :
Untul il topim pe foc mic
Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. 



Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Dupa o ora intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il taiem in forme cat mai egale cu cutitul sau cu forme speciale de biscuiti .
Intr-o tava mare de cuptor punem hartie de copt si asezam biscuitii in ea cu un pic de distanta intre ei.
Pregatim decorul : batem galbenusul usor cu o furculita si adaugam in el cafeaua lichida. Punem din acest amesteca pe biscuitii cu pensula si se pot face forme cu ajutorul unei furculite.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc usor .
Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca .
Ii ungem cu unt de arahide, sau Nutella sau alte crème cu conditia sa fie mai solide , sa nu curga.
Unim cate doi biscuiti si de jur imprejur punem putina crema dupa care imbracam marginile in susan , nuca de cocos sau altceva .




Comentarii