Tort de ciocolata Tuxedo





Acest tort are un blat foarte bun si care merge de minune impreuna cu ganchul de ciocolata alba si neagra. Eu am folosit o ciocolata cu 50% cacao, dar se poate folosi ciocolata cu lapte.
Mi-a iesit un tort delicios, dar la capitolul decor offff nu stiu cand voi avea mai muta rabdare sa il fac frumos de tot.

Ingrediente:
Blat:
-250 gr faina
-50 gr cacao
-300 gr zahar
-2 oua
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita bocarbonat sodiu
-100 ml ulei
-250 ml iaurt
-125 ml cafea
Crema de ciocolata neagra:
-200 gr ciocolata neagra
-200 ml frisca
Crema de ciocolata alba
-200 gr ciocolata alba
-200 ml frisca
Pentru imbracat tortul:
-150 gr ciocolata
-100 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar  va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o sa incercati sa il taiati cald nu prea veti reusi , este un blat care se taie destul de greu.
Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: faina+praf de copt+bicarbonat de sodiu+cacao+zahar.

In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiul+cafea+oua+iaurt(sau lapte batut)  .

Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine .

Turnam in tavile de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii (aproximativ 30 minute) .
Lasam sa se raceasca bine .
Cremele se pregatesc amandou in acelasi mod
Topim ciocolata cu frisca pe foc mic amestecand pana cand este dizolvata toata ciocolata. Se poate pune si pe bain marin , dar eu o fac de obicei direct pe ochi avand grija sa nu fiarba si sa nu se prinda.
Lasati sa se raceasca bine de tot ( se poate pune in congelator pentru 15 minute)
Cand este rece o batem cu mixerul la viteza cea mai mare pana cand devine spumoasa si ferma.
Procedam la fel si cu ciocolata alba.

Asamblare tortului:
Peste primul blat asezam crema de ciocolata neagra , nivelam si dam putin la frigider . Peste punem crema de ciocolata alba , nivelam si din nou la frigider pentru aproximativ 30 minute.
Deasupra punem celalalt blat (sau o jumate) si il punem din nou la frigider pana facem glazura sau putem opta pentru al imbraca intr-o parte din crema de ciocolata neagra , asta ramane la alegerea voastra.
Topim ciocolata cu frisca pe foc mic pana cand se topeste toata si se omogenizeaza frumos. Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort .





Comentarii

Trimiteți un comentariu