Somon la tigaie cu legume chinezesti






Somonul este un peste foarte gustos care contine o mare cantitate de acizi grasi  Omega 3. Face parte din categoria pestilor grasi alaturi de macrou , hering si sardine. Acest peste isi pastreaza calitatile nutritive chiar daca este crescut in ferme si nu pescuit din apele inghetate ale oceanului . Nu va feriti sa il cumparati , dar aveti grija sa aiba o culoare roz placuta, sa fie lucios, sa aiba un miros placut si de preferinta sa fie cu piele. Pielea contine cea  mai mare cantitate de acizi grasi care prin gatire vor trece in carne, si va impiedica carnea sa se desfaca.
Ar fi indicat sa consumam doua porti a cate 150 grame pe saptamana de peste , de preferinta peste gras, ceea ce ar insemna un cost de aproximativ 21 lei /persoana . Eu am cumparat de la Lidl file de somon proaspat la 200 grame la un pret de 13.9 lei .

Ingrediente pt 2 persoane :
-          400 gr file de somon
-          400 gr legume chinezesti congelate
-          1 lingurita ulei susan
-          1 lingurita ulei masline
-          Sare
-          Piper
-          4 rosii cherry
-          Ghimbir 1 cm

Mod de preparare
Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .
Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.
Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc mare. Asezonam cu sare si piper si amestecam. Vor fi gata in cateva minute. Trebuie doar sa se inmoaie putin.
Somonul il spalam in jet de apa rece , si il uscam intr-un prosop de bucatarie curat sau in servetele de bucatarie. Punem sare si piper si il lasam cam 5 minute.
Incingem tigaia si cand este incinsa asezam fileurile de somon cu pielea in jos. Il lasam sa se prajeasca pana cand se face roz pana la jumate si pielea devine crocanta. Intoarcem somonul si pe cealalata parte si este gata . Cand am intors somonul am adaugat in tigaie 4 bucati de rosii cherii pe care le-am lasat putin la prajit.
Stropiti deasupra cu zeama de lamaie si serviti alaturi de legumele chinezesti .
Un adevarat rasfat .





Comentarii