Cornuri pufoase cu unt si branza







Azi , pentru ca am avut timp si am ramas acasa ne-am apucat de treaba. Am framantat aluatul , l-am lasat la dospit , l-am umplut si am copt niste cornuri care se topesc in gura. In cele din urma am curatat bucataria care arata ca si cum ar fi fost razboi cu faina, dar cam asta se intampla cand e si Oana cu mine in bucatarie.

Ingrediente:

Pt aluat:
-1kg faina
-45 grame drojdie
-100 ml lapte
-2 lingurite de sare
-4 linguri smantana
-100 ml ulei
-300 ml apa
-1 lingurita zahar
Pt umplutura :
-500 gr branza de vaci
-200 gr branza telemea
-1 ou
-1 lingurita chimen rasnit
-100 gr unt
Extra: 1 ou

Mod de preparare:

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.
Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .
Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.
Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul  si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.
Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune .

Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime.  Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat .

Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .
Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.
Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.


Va doresc pofta buna .

Comentarii

  1. Ce cornuri frumoase si bune ai facut, Ancuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine! O sa le incerc si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flavia , astept sa-mi spui daca iti plac . Noua ne-au placut tare mult .

      Ștergere

Trimiteți un comentariu