Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado




Inspiratia mea a fost Timea , http://timeaioo.blogspot.ro/2014/12/cosulete-cu-crema-de-branza.html . Puteti intra cu incredere pe blogul ei pentru ca o sa gasiti retete deosebite si  foarte frumos prezentate.
Acest preparat arata foarte bine si va da posibilitatea sa le umpleti cu ce doriti . Eu am optat pentru o crema de branza cu avocado pentru ca imi place avocado si il folosesc in combinatii de tot felul.
Cand cumparati avocado trebuie sa fiti atenti sa nu aiba pete negre sis a nu fie foarte moale. De obicei prefer sa iau unul verde si tare care sa aiba un aspect sanatos si il pun in punga de hartie gaurita. In doua trei zile se poate folosi.
Aceste aperitive asezate pe un platou impreuna cu alte aperitive vor impresiona musafirii si vor da o nota de eleganta platourilor.
Eu am folosit foietaj Linco, dar se poate si alt tip de foietaj, cu siguranta vor iesi la fel de frumoase si gustoase.

Ingrediente:

-1 pachet foietaj Linco
-1 ou
-50 gr amestec seminte
-1 avocado
-100 gr branza de vaci
-100 gr branza telemea sau feta nu prea sarata
-zeama de la o jumate de lamaie

 Mod de preparare :

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete.
Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt .
Intindem aluatul si cu o forma , de care doriti , eu am folosit steluta de fursecuri taiem si asezam in tava . Peste primele forme taiate vom aseza o alta , dar la care ii mai facem o gaurica in mijloc. Aceasta se poate face cu o forma mai mica sau cu un degetar. Nu presati foarte tare cele doua bucati de aluat pentru ca trebuie sa creasca.
Deasupra le ungem cu un ou batut si presaram amestec de seminte .
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 minute , pana cand se rumenesc usor.
Lasam la racit in tava si pregatim crema .
Trebuie sa va spun de pe acum ca mie mi-a iesit mai multa crema decat incape in aceste forme , dar se poate manca pe paine alaturi.
Avocado il taiem in jumate si samburele il lovim cu putere ( atentie sa nu dati in mana) cu lama unui cutit si il scoatem afara.
Scoatem miezul de avocado din coaja cu o lingurita si il stropim cu zeama de la lamaie . In acest fel nu se va oxida.
Punem si branza de vaca si branza telemea si le zbrobim foarte bine cu spatele unei furculite sau cu blenderul vertical .
Eu nu sunt atat de dotata si am facut cu furculita.
Cu un pos punem din aceasta crema de branza pe fiecare steluta cu gaurica in mijloc . Decoram dupa plac si asezam pe platou.


Pofta mare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .