Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Placinta cu mascarpone, branza si ciocolata

 

Dupa sarbatorile de Craciun am ramas cu cativa mosi si globulete de ciocolata si am zis sa incerc sa-I folosesc intr-o reteta noua si mai putin obisnuita. 


A iesit o bunatate de placinta care a trecut foarte repede .

Ingrediente:
-1 pachet foi placinta
-250 gr branza de vaci
-250 gr mascarpone
-100 gr nuci tocate grosier
-150 gr ciocolata
-2 oua
-2 linguri miere albine
-80 gr unt

Mod de preparare
Incepem prin a topi untul si il lasam la racit .
Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena .
Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au fost tinuti in frigider).
Luam o tava si asezam prima foaie de placinta pe care o ungem cu unt topit, luam inca o foaie si o punem peste cea unsa deja , ungem din nou cu unt si tot asa pana cand avem puse 4 foi.
Peste foi turnam jumate din cantitatea de branza, 
iar deasupra jumate din ciocolata .
Asezam din nou foi de placinta una cate una dandu-le bine cu unt topit . Punem patru foi si peste ele turnam restul de branza si ciocolata .
Acoperim cu restul foilor . Deasupra ungem cu unt , taiem totul in patratele si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 20 minute .
Serviti calda sau rece cu zahar sau miere .


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .