Pasta de naut cu avocado si lipii de casa


Ceva gustos , sanatos si usor de facut . Este un meniu bun pentru zilele de post.
Puteti folosi naut din conserva sau fiert de voi. Eu am luat de Lidl o punga de 1 kg de naut si am fiert jumate din el . Din 250 grame am facut humus acum ceva vreme , iar 250 grame de naut fiert l-am pus in punga la congelator.
Acum i-a venit timpul sa-l folosesc asa ca l-am scos si l-am incalzit intr-o oala cu apa pentru a-l improspata.
Daca optati pentru conserva atunci stoarce-ti bine nautul intr-o strecuratoare si cam atat , este gata de preparare.


Ingrediente:
-1 avocado copt
-1 ceapa rosie
-1 lamaie
-250 grame naut
-sare
-piper
-100 ml ketchup de casa sau cateva rosii
-50 ml ulei masline

Mod de preparare:
Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.
Porniti blenderul pana se face o pasta moala si fina .

Gustati si asezonati daca mai trebuie .
Puneti pasta pe un platou si stropiti cu ulei de masline din abundenta .

Este foarte bun servit cu lipii facute in casa . 


Lipii

Si pentru ca am spus pasta de naut cu avocado este foarte buna servita pe lipii facute in casa va aduc si o reteta.
Sunt foarte simplu de facut si se pot pastra la congelator la fel ca si cele cumparate .

Ingrediente:
-200 gr faina
-sare
-0.5 lingurite turmeric
-0.5 lingurita boia dulce
-0.5 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura ulei masline
-apa

Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric, boia  si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .

Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta .




Comentarii