Fursecuri cu lamaie





Aceste fursecuri sunt foarte bune , cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragede si gustoase. Un alt avantaj al acestora este ca din cantitatile date ies multe bucati . Sunt perfecte la ceai , cafea sau cu lapte . Pentru reteta m-am inspirat de pe situl Bucataras.ro de la Timea, Ina , Simona care au incercat acesti biscuiti . 

Ingrediente:
-250 gr rama mit butter , sau unt
-150 gr zahar pudra
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-sucul de la o lamaie
-450 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 lingura apa de flori de portocale
Extra : 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .
Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Apa de flori de portocal este optionala, daca nu aveti in bucatarie atunci se poate fara. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .
Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.

Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.
Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .
Dam tava la cuptor si le coacem  10-15 minute .

Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune . 

P.s Daca o sa optati sa le faceti cu unt vor fi mai tari.

Comentarii