Fursecuri cu banane si curmale



Fursecuri de casa . Hmm cui nu-I plac aceste minunatii facute in casa fragede si bune ? Mie imi plac tare mult si de aceea cand am timp fac biscuitii , fursecuri si le pastrez . Avantajul acestora este ca stiu ce pun in ele si se pastreaza timp indelungat devenind din ce in ce mai bune .

Va aduc inca o varianta de fursecuri delicioase.






 Ingrediente:

 Aluat:
-500 gr faina
-120 gr untura
-4 galbenusuri
-150 gr smantana
-2 linguri zahar
-1 vraf cutit sare
-1 lingurita scortisoara macinata

Pt umplutura :

-2 banane coapte
-100 gr curmale
-o lingurita zeama lamaie

 Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .
Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze .
Punem peste banane curmalele taiate si amestecam . Lasam deoparte .

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, galbenusurile, sarea, zaharul, scortisoara  si framantam bine ( se pot pune si in robot).
In functie de calitatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate ca aluatul sa mai ceara faina.
Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.
Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine pana avem o grosime de aproximativ 0.5cm.
 Taiem cu o forma rotunda aluatul si incepem sa facem fursecurile.


 Punem cate o lingurita din amestecul de banana si curmale in mijlocul unui cerc , luam o alta parte de aluat si acoperim umplutura . Cu o furculita presam de jur imprejur si asezam in tava .

Batem un albus de ou si ungem fiecare bucata in parte.

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Comentarii