Acest tort are o aroma deosebita si foarte intense de vin . Merge de minune cu ganach de ciocolata alba si fulgi de migdale prajiti .
Ingrediente:
Pt blat:
-250 gr faina
-4 oua-50 gr ciocolata 70%cacao
-180 gr unt
-180 gr zahar
-1 zahar vanilat
-1praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-200ml vin rosu
Pt crema:
-200 gr ciocolata alba-200 ml frsica
Pt reductia de vin :
-250 ml vin rosu-1 lingurita scortisoara
-2 linguri zahar
Mod de preparare:
Blat:
Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara .
Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .
Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin , omogenizand bine , adaugam pana cand terminam toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute .
Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata .
Pana se raceste blatul facem reductia de vinpentru insiropat : punem la fiert vinul , zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda.Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte .
Pregatim crema : topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit . Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste .
Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti , asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin , punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat , din nou reductive si crema . Deasupra punem ultima parte de blat si ornam .
Punem la frigider si servim rece .
Comentarii
Trimiteți un comentariu