Tort cu vin si ciocolata alba


         Acest tort are o aroma deosebita si foarte intense de vin . Merge de minune cu ganach de ciocolata alba si fulgi de migdale prajiti .




Ingrediente:

Pt blat:

-250 gr faina
-4 oua
-50 gr ciocolata 70%cacao
-180 gr unt
-180 gr zahar
-1 zahar vanilat
-1praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-200ml vin rosu

Pt crema:
-200 gr ciocolata alba
-200 ml frsica

Pt reductia de vin :
-250 ml vin rosu
-1 lingurita scortisoara
-2 linguri zahar

Mod de preparare:

Blat:
Untul il topim si il lasam la racit
Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara .

Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin  o spuma .
Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin , omogenizand bine  , adaugam pana cand terminam toate ingredientele.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute .
Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata .
Pana se raceste blatul facem reductia de vinpentru insiropat : punem la fiert vinul , zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda.Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte .
Pregatim crema : topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit . Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste .
Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem  3 parti , asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin , punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat , din nou reductive si crema . Deasupra punem ultima parte de blat si ornam .

Punem la frigider si servim rece .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze