Galatopita sau Placinta cu lapte


      Galatopita este o reteta greceasca foarte gustoasa si denumirea ei inseamna placinta cu lapte. Seamana foarte bine cu grisul cu lapte doar ca este coapta si se poate servi cu dulceata de fructe, toping de fructe, miere de albine sau de ce nu sos de ciocolata sau caramel.


Ingrediente:
-1200 ml lapte
-150 gr  gris fin
-120 gr unt
-3 oua
-200 gr zahar
-scotisoara

Mod de preparare
Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit , dar sa nu fiarba si sa nu se afume . In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. 
Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul si amestecam incontinuu sa nu se faca gogoloase.
Cand avem o compozitie mai groasa( ca si o smantana proaspata) oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca . 
Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare , scortisoara.
Tava in care urmeaza sa coacem placinta o ungem bine cu unt si turnam in ea compozitia
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 h .
Oprim focul cand placinta este maronie deasupra si mai lasam in cuptor pentru 15 minute. Se serveste la temperatuta camerei cu toping de fructe.


Comentarii