Tortul ingerilor


       Pentru ca in 12 noiembrie a fost ziua mamei mele , am facut acest tort minunat . Este un desert usor , pufos iar crema ii da un gust deosebit . Reteta am vauzt-o intr-o seara pe TvPaprika si mi-a ramas in minte mai ales la cat de frumos vorbea doamna respectiva despre el .


 Ingrediente
-6 albusuri
-6 linguri zahar
-1praf de copt
-5 linguri faina
-extract de vanilie
-cateva picaturi zeama lamaie
Pt crema :
-200 gr mascarpone
-3 linguri zahar pudra
-200 ml smantana pentru frisca
Pt ornat:
-cirese confiate
-fulgi de migdale
-50 gr ciocolata

Mod de preparare:
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.
Lasam la racit .
Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi), batem si frisca si le amestecam .
Ungem bine blatul cu cream de mascarpone si ornam .
Lasam la rece pana la momentul servirii . 


Comentarii