Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Tortul ingerilor


       Pentru ca in 12 noiembrie a fost ziua mamei mele , am facut acest tort minunat . Este un desert usor , pufos iar crema ii da un gust deosebit . Reteta am vauzt-o intr-o seara pe TvPaprika si mi-a ramas in minte mai ales la cat de frumos vorbea doamna respectiva despre el .


 Ingrediente
-6 albusuri
-6 linguri zahar
-1praf de copt
-5 linguri faina
-extract de vanilie
-cateva picaturi zeama lamaie
Pt crema :
-200 gr mascarpone
-3 linguri zahar pudra
-200 ml smantana pentru frisca
Pt ornat:
-cirese confiate
-fulgi de migdale
-50 gr ciocolata

Mod de preparare:
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.
Lasam la racit .
Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi), batem si frisca si le amestecam .
Ungem bine blatul cu cream de mascarpone si ornam .
Lasam la rece pana la momentul servirii . 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .