Ciocolata de casa cu stafide si rom


            Ciocolata de casa este intotdeauna foarte apreciata de ai casei si trece foarte repede.



Ingrediente:

-150 ml apa
-zeama de la jumate de lamaie
-200 gr unt nesarat
-450 gr lapte praf
-2 linguri cacao
-250 gr zahar
-100 gr stafide
-10 ml esenta rom

Mod de preparare
 Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu putina apa calduta, atat cat sa acopere stafidele.
 Punem apa cu zaharul  si zeama de lamaie pe foc .
 In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cernem laptele praf si amestecam cu cacao

Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot untul.
Scoatem stafidele din rom si le stoarcem putin in mana , le punem peste compozitia de lapte praf amestecat cu cacao.

Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. 
Tapetam o tava mica cu hartie de copt sau folie alimentara, sau forme de silicon .
Turnam ciocolata, o nivelam dam la rece pentru 2-3ore sau peste noapte  iar apoi putem portiona dupa preferinta .



Comentarii