Cea mai buna reteta de Panckaes ( clatite americane ) pe care am facut-o pana acuma . Sunt niste clatite foarte gustoase si pufoase . Un adevarat deliciu pentru micul dejun si nu numai . Nu pot decat sa va urez spor si pofta buna .
Ingrediente:
-400 gr faina (20 linguri)
-500 ml lapte
-4oua
-3 lingurite praf de copt
-putina sare
-2 linguri ulei
-5 linguri zahar
-zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-putin unt pentru uns tava
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra dar nu bligatoriu), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3 minute . Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina si praf de copt , lapte si uleiul .
Omogenizam bine.
Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri .
Vom avea un aluat dens dar pufos.
Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt . Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata fara pete maronii .
Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se indinta singur ( nu mai atingem aluatul) , se va intinde singur atat cat trebuie.
Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte.
Prajim clatitele pana cand terminam .
Le servim stropite din abundenta cu miere de albine , sirop de artar, ciocolata topita sau fructe . Noi le-am servit cu miere si toping de capsuni .
Comentarii
Trimiteți un comentariu