Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Crema arsa cu aroma de trandafiri




Plecand de la idee tortului cu aroma de trandafiri am ajuns sa fac aceasta bunatate. A fost doar o incercare si am fost foarte multumita de ea .Imi place tare mult aroma dulcetii de trandafiri si de aceea am incercat sa o folosesc si aici . 



Ingrediente
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 lingurita extrac t de vanilie
-2 linguri dulceata trandafir
-750 ml lapte –unt pt uns forme

Mod de preparare
Pregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava .
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si zaharul s-a dizolvat complet . 

Adaugam galbenusurile , extractul de vanilie si dulceata de trandafir . Mai mixam putin . Adaugam laptele  si omogenizam .


Turnam compozitia in vasele ramekin . Punem apa in tava in care am asezat vasele pana la jumatea lor si dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumensec frumos deasupra si sunt ferme la atingere.

Lasam sa se raceasca si servim cu frisca .

Pofta buna.  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .