Prajitura cu crema de fructe si crema de oua

Daca tot ne-am intors din concediu am pus de o prajiturica cremoasa, fina si cu gust dulce acrisor . Am adus si reteta si sper, daca o sa o incercati vreodata sa-mi scrieti pareri aici pe blog sau pe pagina de facebook . 



Ingrediente:
Pt blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-0.5 plic praf de copt
 -praf se sare

-coaja razuita de la o lamaie
-2 linguri ulei
Pt crema:
-3 galbenusuri
-400 ml lapte
-2 linguri faina
-3-4 linguri zahar
-esenta vanilie
-200 ml frisca sau smantana pentru frisca
-150 gr de mure si afine rosii + 2 linguri zahar
Pt bezea:
-3 albusuri
-3 linguri zahar
Mod de preparare :
Blat :
Pregatim o tava de 22x32
Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt .
Coacem blatul in cumptorul incins la 180 grade cam 20 minute.
Crema :
Galbensurile de oua le punem intr-un vas , le amestecam cu un tel para , adaugam zaharul si faina , apoi laptele si vanilia. . Omogenizam bine si punem pe foc pana cand se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
Lasam la racit acoperita cu o folie de plastic sau un prosop . 
Murele impreuna cu afinele rosii si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam in ele , se vor face o pasta nu foarte apoasa.
Batem frisca tare .
Cand crema de oua este rece o amestecam cu frisca batuta . In jumate din aceasta crema punem pasta de fructe , iar restul ramane asa. Punem deoparte .
Blatul nu este foarte gros , si e un pic umed , daca nu il coaceti prea tare, il ungem cu crema galbena , nivelam , punem crema cu fructe nivelam si dam la frigider.
Intr-o oala punem apa pe foc , iar in alta care incape in cea cu apa punem albusurile si zaharul si le batem tare . Cand apa incepe sa fiarba ne mutam cu batutul albusurilor pe aburi , si le batem pana devin tari si ferme . Intindem peste crème , presaram putina cacao si dam la rece .
                                  


Comentarii