Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Tarta cu piersici

       Pentru acest weekend va propun o tarta cu piersici delicioasa . Piersici gasim peste tot si sunt foarte gustoase si zemoase. Ar fi pacat sa nu profitam de bunatatea, aroma si culoarea lor .Aceasta tarta merge perfect alaturi de o inghetata de vanilie sau de fistic sau de ce nu de lamaie , sau alaturi de frisca batuta proaspat din smantana .
      Daca va tenteaza sa o pregatiti atunci trebuie sa stiti ca aveti nevoie de piersici mai tari , sa nu fie foarte coapte si sa fie proaspete .
     Va recomand aceasta tarta cu mare drag si daca o incercati astept sa-mi spuneti daca vi-a fost pe plac .



Ingrediente:
Pt aluat:
-250 gr faina
-50 gr zahar praf
-150 gr unt
-1 galbenus
-2 linguri de apa rece
-coaja rasa de lamaie
Pt umplutura:
-120 gr unt
-150 gr zahar
-8 piersici potrivite ca marime si tari
-esenta vanilie sau migdale
Pt servit :
-frisca batuta
Sau

Inghetata 

Mod de prepapare
Intr-un castron punem faina cernuta,zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. 



 Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact.

Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider cu atat va fi mai fraged.

Piersicile le  spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime . 

Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca  caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).


Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.
Pregatim o tava de tarta de 25 cm . Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piesrici si caramelul ramas .
Scoatem din frigider aluatul , intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.
Impingem aluatul pe marginile tavii .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.
Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta .

Se serveste ca atare , cu frisca sau ideal cu inghetata  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .