Prajitura " Furnicuta"


Prajitura " Furnicuta " este o prajitura foarte gustoasa , are multe ingrediente si arata tare bine . Am gasit mai multe retete la aceasta prajitura , dar reteta de la Gaby_d de pe Bucataras.ro a fost cea care m-a convins sa o incerc .In reteta originala erau seminte de mac , eu m-am trezit cand deja avea un blat gata ; trebuie sa precizez ca am facut blaturile intr-un cuptor mare si le-am copt pe amandoua odata ; ca nu am mac , asa ca am inlocuit macul cu fulgi de cocos .



Ingrediente:
Primul blat:
-5 albusuri
-5linguri zahar
-4 linguri nuca macinata
-1 lingura faina
-praf de sare
Al doilea blat:
-5 albusuri
-5 linguri zahar
-4 linguri fulgi de nuca de cocos (reteta este cu mac )
-1 lingura faina
-praf de sare
Crema:
-10 galbenusuri
-10 linguri zahar
-1 baton vanilie
 -200 gr unt

Extra:
-2 foi napolitana

Mod de preparare
Avem nevoie de o tava de copt de marimea foilor . O tapetam cu hartie de copt.
Primul blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Batem pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si e tare . Adaugam faina si nuca macinata , iar cu o lingura amestecam prin rasturnare de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt si nivelam . Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (cam 15 minute)sau pana se rumeneste.
Al doilea blat:
Batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam fulgi de nuca de cocos si faina si omogenizam de jos in sus. In tava pregatita (de aceiasi dimensiune cu prima ,sau cea in care am copt primul blat dar racita ) turnam compozitia , nivelam si dam la cuptor pana se rumneste.



Crema : Galbenusurile ramase de la blaturi le amestecam cu zaharul si cu semintele din batonul de vanilie (il taiem pe lung si razuim cu lama unui cutit semintele).Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand se face o crema moale , ca si smantana. Lasam la racit .
Untul moale il mixam pana se face o spuma . Cu o lingura luam din crema de oua si adaugam peste unt , amestecand usor cu lingura sau cu mixerul pe viteza mica .
Acum ca avem totul pregatit putem asambla prajitura
Impartim crema in 3 parti egale . Asezam prima foaie de napolitana (de preferinta intr-o tava sau pe un platou ), punem o parte de crema si nivelam . Asezam primul blat , iar deasupra punem inca o parte de crema . Nivelam , asezam al doilea blat si ultima parte din creama . Deasupra asezam foaia de napolitana si dam la rece cu ceva greu deasupra ca sa nu se incovoaie foaia de deasupra si sa lipeasca crema de foi  (eu am folosit un fund de lemn ) 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze