Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Sufleu de cascaval cu hribi

Perfect ca si aperitiv dar nu numai . Serviti cald alaturi de o salata de cruditati sau de o salata de fasole rosie.



Ingrediente:
-3 oua
-2 linguri faina
-100 gr cascaval
-50 gr brnaza telemea
-3 hribi mai mari (cam 200 gr) + 1 catel usturoi + putin patrunjel verde tocat
-unt (pt uns formele )
-1 lingura faina(pt tapetat formele )

Mod de preparare
Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul .
Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade .
Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici .
Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare
Intr-un wok incins punem hribi , presaram putina sare (nu trebuie ulei pentru ca sarea va scoate apa din ei si se vor gati suficient); si calim . Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde , mai amestecam putin si dam deoparte . Trebuie sa se raceasca .
Pana se racesc hribi pregatim ouale . Separam albusul de galbenus .
Branza telemea o dam pe razatoarea mare , la fel si cascavalul . Din cascaval lasati nerazuit o parte; cat sa putem pune deasupra fiecarui sufleu 3-4 bucatele mici.


Galbenusurile de ou le amestecam cu faina si cu branza telemea razuita, precum si cu cascavalul . Omogenizam si adaugam si hribi caliti si raciti . Punem deoparte pana cand batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .
Teoretic nu ar mai trebui adaugata sare , dar asta depinde de cat de sarata este branza telemea . Daca credeti ca trebuie mai sarat mai puneti putina sare .
Se pot adauga ierburi frantuzesti, patrunjel, busuioc etc .
Cand albusurile sunt batute bine (cam 5 minute), adaugam albusurile in compozitia cu galbenusrile si amestecam prin rasturnare, de jos in sus cu o paleta .
Scoatem formele din frigider , punem aluat in ele , sa ramana de un deget goale si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute , dupa care reducem focul la 180 grade si mai lasam cam 10 minute.
Scoatem tava punem repede cateva bucatele de cascaval pe fiecrae soufle si dam din nou la cuptor cam 2 minute .
Servim cald .






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .