Panna cotta cu ciocolata alba si levantica


Acest desert isi are originile in Italia . Este un desert racoritor, fin, cu gust de lapte si care poate fi servit cu fructe proaspete sau din compot , cu sirop sau jeleuri de fructe, caramel , ciocolata sau orice alta combinatie .
Este varianta perfecta pentru un desert de vara , fara a fi nevoie sa pornim cuptorul.


Ingrediente:
-200 ml frisca lichida
-10 gr gelatina
-200 ml lapte
-100 gr ciocolata alba
-cateva flori de lavanda
-2-3 linguri de zahar (daca va place mai dulce)
Pt servit : sirop de coacaze negre

Mod de preparare:
Punem gelatina la innmuiat intr-un pic de apa rece .
Laptele impreuna cu ciocolata rupta bucati se pun la incalzit , pana se dizolva ciocolata , si adaugam gelatina (atentie sa nu fiarba laptele ) , amestecam pana cand se dizolva si gelatina .
Punem floricele de levantica (nu foarte multe , eu am pus de la 4 fire) ,si lasam sa stea .
Frisca o batem usor cu mixerul si adaugam laptele cald peste , omogenizam si punem in forme , sau in pahare .
Frisca nu trebuie batuta tare , trebuie doar sa faca spuma deasupra (sa se aereze putin), dar nu e nici o problema daca nu o bateti deloc si amestecati direct cu laptele caldut .
Punem compozitia in pahare , forme de briose sau cupe si dam la rece pentru cateva ore (cel putin 2) si servim alaturi de ceea ce va place . 
Eu am avut pe masa sirop de coacaze negre, dar merge cu orice altceva . 

Comentarii