Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Prajitura cu branza si cocos


      Azi va propun o reteta usoara si foarte gustoasa . Dupa cum a-ti putut observa imi plac deserturile cu branza, ciocolata si fructe .
Chiar daca e cald afara aceasta prajitura nu necesita timp de coacere indelungat si nici nu trebuie sa stati mult in fata aragazului pentru a pregati creme si altele .



Ingrediente:
Pt bile:
-400 gr branza de vaci
-100 gr nuca de cocos
-1 ou
-1 lingura de gris (doar in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa)
-4 linguri zahar
-coaja rasa de lamaie  (optional)
Pt blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-1praf  de copt
-5 linguri faina
-1 lingura ulei
-1 lingura cacao (praf pentru ciocolata calda)
-praf de sare
Pt glazura :
-100 gr ciocolata
-1 lingura lapte

Mod de preparare:
Pregatim in primul rand tava de copt , o tava de 30x20 pe care o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana devine cremoasa  ; daca este prea uscata putem adauga  putin lapte (3 linguri ) , sau daca nu e bine stoarsa atunci punem gris . Adaugam oul si putina coaja rasa de lamaie (optional) si amestecam bine .
Cu o lingurita luam in mana si facem bilute , asezam bilutele in tava una langa alta , procedam la fel pana terminam compozitia .
Acum pornim cuptorul ca sa se incalzeasca , la 180 grade.
Dam tava deoparte si facem blatul :  Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si nu se mai simte zaharul . Adaugam uleiul , faina cate o lingura , amestecam dupa fiecare , praful de copt si cacao .
Omogenizam bine si turnam peste biluetele de branza .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute .
Eu am glazurat-o cu ciocolatata si am presarat fulgi de cocos .
Ca sa obtinem glazura topim ciocolata rupta bucatele cu o lingura de lapte sau frisca . Amestecam continuu si avem grija sa nu fiarba .

Am turnat glazura peste prajitura rece si am presarat niste fulgi de cocos .

P.S Eu am folosit praf pentru ciocolata calda , dar daca veti folisi cacao atunci o sa iasa mai inchisa la culoare . 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .