Mini cheesecake cu capsuni


Capsuni , branza si blat pufos si iese ceva nemaipomenit.


Ingrediente :
Pt blat:
-6 oua
-4 linguri apa rece
- praf de copt
-2 linguri cacao
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-praf de sare
Pt crema de branza
-500 gr branza
-200 gr capsuni
-200 ml frisca
-3 linguri de zahar
-5 gr gelatina
Pt jeleu :
-300 gr capsuni
-3 linguri zahar
-5 grame gelatin

Mod de preparare

Blat :
Pregatim o tava mare (eu am folosit tava de la cuptor) si pornim cuptorul la 180 grade
Separam ouale si albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si putina sare (cam un varf de cutit de sare), adaugam galbenusurile si renuntam la mixer.
Cu o lingura de lemn continuam sa amestecam prin rasturnare adaugand cate 2 linguri de faina (faina amestecata cu praful de copt si cu cacao ), si o lingura de apa pana cand terminam .
Turnam aluatul in tava si dam la cuptor pentru 15 minute . O sa aveti un blat subtire , cam de un deget grosime .
Pregatim crema de branza : branza de vaci o facem pasta cu ajutorul mixerului , punem zahar si frisca si batem bine (gustati poate mai trebuie zahar), adaugam capsunile spalate si batem in continuare pana se coloreaza branza . Adaugam si gelatina topita si omogenizam .
 Lasam deoparte la temperature camerei .
Pregatim si jeleul de capsuni : intr-o craticioara punem pe foc capsunile  spalate impreuna cu zaharul , le lasam sa-si lase zeama (cam 5 minute ) amestecand din cand in cand sa nu se prinda . Lasam putin la racorit si ii zdrobim cu blenderul sau cu o furculita . Adaugam si gelatina topita si lasam sa se raceasca .

Cand blatul este copt il scoatem din cuptor , il racim si taiem cu o forma rotunda ( eu am folosit un inel)  , au iesit 20 de bucati .  Cu ajutorul inelului punem crema peste blat (cate 1.5 linguri pe unul , dar asta depinde de marimea formei ) si jeleul de capsuni .  Formam cate o bucata sau doua (daca aveti mai multe ineel puteti face cate inele aveti) o data si o punem pe o tava sau pe farfurie .
Dam la frigider si lasam cel putin 2 ore inainte de servire .
Decorati dupa plac .
Am folosit la décor frisca , capsune si frunze de menta.

Cam asa arata inelul cu care am lucrat . 


Daca nu aveti inele sau forme de taiat inalte atunci se poate face pe forma mare rotunda si feliati in triunghiuri . Binenteles cantitatile se pot adapta in functie de tava si de numarul de portii dorite. 







Comentarii

Trimiteți un comentariu