Cornuri de Bratislava


             Va spun foarte sincer ca sunt cele mai bune cornuri pe care le-am mancat vreodata .
Intr-o zi pe situl Bucataras.ro Laura spunea ca va face aceasta reteta postata de Gaby .
De aici a pornit indeea si nu-mi pare rau .
Eu sigur le voi mai face pentru ca sunt foarte gustoase .
Imi pare foarte rau ca nu am poze din timpul prepararii dar am fost ajutata de fetita mea care acum isi baga mainile in faina , acum punea pe aparatul foto si am renuntat . Dar o sa revin cand le fac data viitoare .



Ingrediente:

Pentru aluat
600 gr faina
30 gr zahar
20 gr drojdie
200 ml lapte
200 gr unt
sare
2 oua

Pentru umplutura
200 gr nuca macinata
150 gr zahar pudra
100 ml apa
sau
200 gr mac
150 gr zahar pudra
100 ml apa
un ou pentru uns
sau
Rahat (200 gr )taiat cubulete
Extra:
1 ou

Mod de preparare

Incalzim  laptele si dizolvam drojdia in el .
Lasam  la dospit 5 minute.
Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit .
Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider .

Pregatim umplutura la alegere :
Daca doriti cu mac si/ sau nuca atunci trebuie sa preparam un sirop din 100 ml lapte +150 gr zahar pe care il lasam la fiert pentru 2 minute si turnam peste nuca/ macul macinate.Amestecam cu o lingura .
Daca doriti rahat atunci trebuie taiat cubulete sau felii mici si subtiri .
Din aluatul scos de la frigider facem 32-35 bile , pe care le intindem una cate una cu sucitorul . Punem pe ele cate o lingura de umplutura si rulam aluatul. II dam forma dorita si asezam in tava tapetata cu hartie lasand spatiu intre ele .

Incalzim cuptorul la 180 grade si batem galbenusul de  la un ou. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare cornulet in parte . Lasam sa se usuce galbenusul iar innainte de a le pune in cuptor le dam cu albusul batut spuma .

In cuptor trebuie sa stea pana se rumenesc frumos , cam 15-20 minute.



Comentarii