Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rulada tricolora

Aceasta rulada este o varianta buna pentru a impresiona. Datorita culorilor da viata unui platou cu aperitive , da culoare .
Eu vi-o recomand cu drag . Ca si orice alt fel de mancare trebuie sa fie gatita cu dragoste si pentru cei dragi voua .



Ingrediente:

Aluatul portocaliu:
-2 oua
-2 linguri ulei
-1 lingura smantana
-2 linguri faina
-1/3 praf de copt
-2 linguri pasta de ardei sau ketchup
-sare

Aluatul galben:
-2 oua
-2 linguri faina
-2 linguri ulei
-1 lingura smantana
-100 g telemea de vaca, oaie
-1/3 praf de copt

Aluatul verde:
-2 oua
-2 linguri ulei
-2 linguri faina
-1 lingura smantana
-1/3 praf de copt
-3 linguri spanac (fiert si tocat)
-sare

Umplutura:
-300 g crema de branza
-100 g smantana
-sare
-o lingurita boia de ardei

Mod de preparare
 Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile,
Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile:
Separam albusurile de galbenus , avem nevoie de 3 boluri mari si de 3 castronase. In bolurile mari punem albusurile pe care le vom bate cu putina sare , iar in castronele punem galbenusurile.
Peste galbenusuri punem smantana, ingredientul pentru culoare , praful de copt, si uleiul. Omogenizam .
Batem albusurile spuma si daugam compozitia din cate un castronel peste fiecare doua albusuri batute.
Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi.
In tava pregatita deja punem fasii din cele trei aluaturi alternand culorile
Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min.
Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor o rasturnam pe prosopul umezit cu ajutorul caruia vom rula aluatul.
Il lasam la racit .

Umplutura:
Branza de vaca  o amestecam cu smantana,o facem pasta ,sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca , porumb etc…,
Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .