Corina a postat pe Bucataras.ro si pe blogul ei Simplicity - Simplitate in bucatarie aceasta reteta. Imi plac tare mult deserturile cu branza si a trebuit sa incerc reteta ei. Merita , credeti-ma pe cuvant si incercati .
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
INGREDIENTE
Pentru aluat:
· 350 g faina
· 150 ml lapte
· 25 g drojdie prospata
· 50 g unt
· 50 g zahar
· 1 ou
· un praf de sare
Pentru crema de branza:
· 500 gr branza de vaci
· 200 ml smantana
· 150 g zahar
· 1 plic zahar vanilat
· 3 oua
Pentru crema de oua:
· 5 oua
· 350 ml lapte
· 1 plic budinca de vanilie, caramel
· 150 g zahar
· 150 g unt
MOD DE PREPARARE
Aluatul: Faina o cernem si o amestecam cu sarea.
Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut , impreuna cu o lingura de zahar si una de faina si se amestecam pana cand drojdia se dizolva.
Laptele ramas il incalzim , punem zaharul si untul in el sa se dizolve.
Toate se pun peste faina amestecata cu sarea si se framanta bine , cam 10 minute . Acoperim cu un prosop si punem aluatul la dospit intr-un loc caldut.
Crema de ou: Facem budinca conform instructiunilor de pe plic, singura diferenta este ca in loc de 500 ml lapte punem numai 350 . Cand budinca este inca calduta punem in ea untul taiat cubulete si mixam pana cand se amesteca untul bine .
Separam ouale , iar galbenusrile le incorporam unul cate unul in budinca deja amestecata cu untul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le amestecam si pe ele in compozitia de budinca , galbenus si unt. Amestecam cu o spatula astfel incat sa fie cat mai pufoasa.
Crema de branza
Branza de vaci o amestecam cu smantana , zaharul si ouale . Aici daca doriti putem adauga stafide , coaja de portocala , merisoare etc .
Pregatim o tava 20x30 sau rotunda de diametru 22 , cu pereti inalti ; o tapetam cu hartie de copt .
Aluatul dospit il intindem cu sucitorul , dar sa ramana si peste marginile tavii cam 2 cm si il asezam in tava . Peste aluat punem crema de branza , si crema de oua.
Comentarii
Trimiteți un comentariu