Este o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta , un adevarat festin regal as spune eu . Usoara , aerate , simplu de facut si cu ingrediente sanatoase.
Precum am mai spus am facut retete din aceasta carte si toate au fost delicioase . Va recomand acest Cheesecake este o minune.
Ingrediente:
Blat:
-350 gr biscuiti digestivi-90 gr unt
Umplutura:
-1plic gelatina (10 gr)-60 ml apa
-450 gr branza (philadelfia)
-200 ml smantana
-200 ml smantana pentru frisca
-100 gr zahar
-100 gr zahar
-2 linguri apa
Umplutura :
Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza ) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina . Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema .
Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .
Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .
Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)
Toppingul:
Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem restul fructelor. Amestecam, le punem la frigider .Innainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake .
Ca sa obtineti bucati frumoase innainte de a taia puneti cutitul in apa calda .
Comentarii
Trimiteți un comentariu