New York Cheesecake


           Este o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta , un adevarat festin regal as spune eu . Usoara , aerate , simplu de facut si cu ingrediente sanatoase.
           Precum am mai spus am facut retete din aceasta carte si toate au fost delicioase . Va recomand acest Cheesecake este o minune.



Ingrediente:

Blat:
-350 gr biscuiti digestivi
-90 gr unt

Umplutura:
-1plic gelatina (10 gr)
-60 ml apa
-450 gr branza (philadelfia)
-200 ml smantana
-200 ml smantana pentru frisca
-100 gr zahar

 Topping
-200 gr afine (capsuni, mure , zmeura, coacaze)
-100 gr zahar
-2 linguri apa

 Mod de preparare :

 Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui pahar.  Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura .

Umplutura :
Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza )  o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina .
Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema .
Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .
Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .
Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)

Toppingul:
Intr-o cratita la foc mic  punem o treime din fructe cu apa  cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem  restul fructelor. Amestecam, le punem la frigider .
Innainte de servire  turnam toppingul rece peste cheesecake .
Ca sa obtineti bucati frumoase innainte de a taia puneti cutitul in apa calda .






Comentarii