Negresa cu crema de branza


Ingrediente

Blat :
-200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
-200 g unt
-3 oua
-250 g zahar
 -2 linguri cacao
-150 g faina
Crema:
-500ml frisca
-350 gr branza
-150 gr zahar pudra
Glazura:
-100 gr ciocolata
-4-5 linguri frisca lichida 

      
Mod de preparare
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.
Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. 
Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.
Coacem  prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor , se va usca prea tare.
Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina , adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar , sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot .
Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam .
 Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura. 


Comentarii