Moelleux au chocolat


De mult am vrut sa fac acest desert delicios , cremos si foarte simplu de facut pana la urma . Am mai avut o incercare , esuata , datorita timpului de coacere a preparatului. De data asta inca pot sa va arat acest desert minunat .
Pentru iubitorii de ciocolata, ca si mine este minunat.
Francezii il numesc "mi-cuit au chocolat" si au zeci de retete pentru acest desert minunat , iar pentru mine acest desert a urcat in top zece .



Ingrediente
-200 gr unt moale
-100 gr zahar
-3 oua
-50 gr faina
-200 gr ciocolata lapte sau amaruie (sa nu fie cu crema)
-praf de sare

Mod de preparare
Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade.
Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos .
Ciocolata o topim pe bain marin sau in cuptorul cu microunde (se poate si pe ochiul de aragaz dar atunci trebuie sa lasam cam 50 gr unt pentru a-l topi impreuna cu ciocolata)
In untul batut crema adaugam pe rand cate un ou, trebuie sa mixam dupa fiecare ca sa se incorporeze bine de tot.
Cand am terminat cu ouale adaugam ciocolata topita si praful de sare.
Mixam si acum vom adauga faina .
Amestecam compozitia bine  si o turnam in forme .
In functie de dimensiunea formelor ies 4 -6 bucati.
Se poate face si in forme de briose .
Punem la cuptor si in 8-10 minute sunt gata.
Sa nu le lasati mai mult pentru ca nu vor mai avea consistenta cremoasa in mijloc .







Comentarii