Lemon Drizzle Cake

Este o prajitura delicioasa cu lamaie din cartea de bucate a Principesei Margareta –“Carte Regala de Bucate “
Merita incercata
Am incercat mai multe retete din aceasta carte si toate mi-au placut foarte mult , pe rand o sa mai va aduc cate o reteta . Sunt in asteptare pe calculatorul meu . Trebuie sa-mi fac timp sa scriu reteta si sa o si verific .
Pe asta va recomand cu drag sa o incercati .


Ingrediente:
Blat :
-225 gr unt la temperature camerei
-200 gr zahar
-225 gr faina
-1 praf de copt
-4oua
-praf de sare
-coaja rasa de la o lamaie
-2-3 linguri mac
Siropul:
-sucul de la 2 lamai
-200 gr zahar
-100 ml apa

Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.
Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .
Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul , amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine .
Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara  ( eu am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie turnam compozitia .
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min , inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.
Pana cand se coace prajitura pregatim siropul:  Punem pe foc mic o cratita cu apa , zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte .
Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul .
Lasati sa se raceasca in tava .
Se poate servi cu frisca , smantana dulce batuta  alaturi de cafea  si de cei dragi.






Comentarii