Prajitura ,, Regina de ciocolata"

               Pentru iubitorii de ciocolata si de prajituri cremoase. Este o prajitura care se face usor , este foarte cremoasa si potrivita pentru zile de sarbatoare.



Ingrediente:
Pentru blat:- 6 albusuri
- 250 g. zahar
- 100 gr alune de padure
-100 gr migdale
-sau 200 gr nuca
- 2 linguri rase de cacao
Pentru crema:- 6 galbenusuri
- 150 g. zahar
- 3 linguri faina
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 200 gr. unt
- praf de sare
-400ml lapte
Pentru ornat:
- 100 g. ciocolata neagra
-1 lingura frisca sau lapte

Mod de preparare:

Blatul:
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
-compozitia se toarna  intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
-se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.
Crema:-
-galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine
- se pun  galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc .
-se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema , devine ca si o budinca , dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele.
-se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.
-se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,
-asezam crema obtinuta peste blatul rece , nivelam si dam la frigider.
Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca , ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr )

Dam la frigider si lasam pana a doua zi , de preferinta …sau pana se intareste .


Comentarii