Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Piept de pui cu paste si sos de hribi

        Am venit cu o reteta de pui cu paste , destul de simpla dar daca nu aveti hribi culesi si uscati de voi o sa fie cam scumpa. Eu am folosit hribib(pitoance) culese de noi si uscate acasa , dar in loc de aceste ciuperci scumpe se pot folosi champinion sau pleuritos , care se gasesc proapete pe toate tarabele si in toate supermarketurile .
        Eu vin cu ideea , iar voua daca va place va ramane sa o gatiti si sa o savurati alaturi de familie .
        Pofta mare!!!



Ingrediente:
-1 bucata piept pui dezosat
-100 gr hribi
-1 lingura unt
-1 cm ghimbir razuit
-sare
-piper
-50 ml vin alb sec
-2 catei usturoi
-50 gr cascaval sau parmesan
-200 gr paste penne sau altfel de paste

Mod de preparare:
Punem in apa rece la hidratat hribii.
Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)
Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit  grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .
Hribii ii storacem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine  . Intr-o cratita punem o lingura de unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .
Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .

Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde . 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .