Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Papanasi fierti cu migdale si nuca de cocos






Ador papanasii in orice fel pregatiti , dar parca sunt mai buni acestia fierti . In loc de pesmetul prajit in ulei de la reteta clasica am preferat nuca de cocos .

Ingrediente:
-500 gr branza de vaci
-3 oua
-3 linguri gris de grau
-3-4 linguri zahar
-1plic zahar vanilat
-20-30 bucati migdale
-50 gr fulgi de cocos
Pt sos :
-3 linguri smantana dulce
-1sau 2 linguri zahar pudra
-scortisoara (optional)

Mod de preparare
Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )
Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .
Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.
Asezatii pe un fund de lemn umed.
 Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .
Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .
Sfat : incercati prima data sa vedeti daca nu se desfac in apa, depinde de branza foarte mult . Daca se desfac mai adaugati una- doua  linguri de gris . Este pacat sa se sparga cand fierb .
Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .
Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.

Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .