Papanasi fierti cu migdale si nuca de cocos






Ador papanasii in orice fel pregatiti , dar parca sunt mai buni acestia fierti . In loc de pesmetul prajit in ulei de la reteta clasica am preferat nuca de cocos .

Ingrediente:
-500 gr branza de vaci
-3 oua
-3 linguri gris de grau
-3-4 linguri zahar
-1plic zahar vanilat
-20-30 bucati migdale
-50 gr fulgi de cocos
Pt sos :
-3 linguri smantana dulce
-1sau 2 linguri zahar pudra
-scortisoara (optional)

Mod de preparare
Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )
Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .
Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.
Asezatii pe un fund de lemn umed.
 Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .
Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .
Sfat : incercati prima data sa vedeti daca nu se desfac in apa, depinde de branza foarte mult . Daca se desfac mai adaugati una- doua  linguri de gris . Este pacat sa se sparga cand fierb .
Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .
Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.

Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

Comentarii