Cartofi cu cascaval la cuptor cu snitele de curcan si salata de sfecla rosie

Este un preparat de baza care o sa va ia destul de mult timp pentru preparare , dar cand il veti servi o sa uitati cat timp a-ti petrecut in bucatarie . Gustos si satios pentru a descrie acest preparat in doua cuvinte .



Ingrediente:
Snitele :
-o bucata piept de curcan
-4 oua
-6 linguri faina
-sare
Piper
-ulei
Cartofii:
-1 kg cartofi albi
-250 cascaval
-150 ml lapte
-sare
Salata
-la alegere : rosii , castraveti, ceapa ..salata , sfecla rosie , ardei , varza

Mod de preparare:
Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora .
Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare .
Cand intra furculita in ei sunt gata .
O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata  .
Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti .
Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr) , omogenizam si gustati daca mai trebuie sare .
Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )
Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare , si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta .
Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie ) si le pastram calde .
Pregatim si salata dupa preferinte .
Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica , am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin . Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori .

Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata .

Comentarii