Tort cu crema de banane


           Este un tort foarte usor de facut si de decorat . De asemenea crema este cu iaurt, fructe si frisca si acest lucru o face usoara si pufoasa .
Inspiratie mi-a fost o tarta cu crema de banane pe care am vazut-o pe Facebook si pe care am adaptat-o gusturilor si dorintelor mele. Va recomand sa o incercati .



Ingrediente:
Pt blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-3 linguri ulei
-coaja rasa de la o portocala
-0.5 praf de copt
-2 linguri cacao
-4 linguri faina
Pt crema :
-3 banane bine coapte
-200 ml frisca
-3 foi gelatina (5 gr)
-2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
-zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
-sucul de la portocala
Pt décor :
-banane
-kiwi
-un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
-suc de fructe

Mod de preparare
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade.
Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare
Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu
Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao.
Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte.
Nivelam  si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute .
Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.
Crema :
Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita.
Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile )
Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional .
Se amestecam  bananele zdrobite si gelatina pana este omogena .
Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .
Decor
Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .
Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire .





Comentarii