Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Tort cu crema de banane


           Este un tort foarte usor de facut si de decorat . De asemenea crema este cu iaurt, fructe si frisca si acest lucru o face usoara si pufoasa .
Inspiratie mi-a fost o tarta cu crema de banane pe care am vazut-o pe Facebook si pe care am adaptat-o gusturilor si dorintelor mele. Va recomand sa o incercati .



Ingrediente:
Pt blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-3 linguri ulei
-coaja rasa de la o portocala
-0.5 praf de copt
-2 linguri cacao
-4 linguri faina
Pt crema :
-3 banane bine coapte
-200 ml frisca
-3 foi gelatina (5 gr)
-2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
-zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
-sucul de la portocala
Pt décor :
-banane
-kiwi
-un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
-suc de fructe

Mod de preparare
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade.
Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare
Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu
Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao.
Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte.
Nivelam  si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute .
Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.
Crema :
Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita.
Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile )
Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional .
Se amestecam  bananele zdrobite si gelatina pana este omogena .
Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .
Decor
Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .
Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .