Tarta cu ciocolata

Este ingredibil de buna, daca iubiti ciocolata . Are un blat care nu trebuie copt dar ii trebuie multa rabdare pana sa o puteti taia si servi . Eu va doresc pofta mareeee.


Ingrediente:
Pt Blat:
-250 gr biscuit
-125 gr unt la temperature camerei
Pt umplutura:
-400 ml frisca
-250 gr ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
-10 gr gelatina
-1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
Extra:
-100 gr ciocolata+2 linguri lapte
-50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)
Mod de preparare
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm
Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta .
Dam la rece si vom pregati umplutura.
Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva .
Frisca o batem tare .
Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta , adaugam si gelatin si amestecam cu o lingura energic.
Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie  crema .
Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam .
Dam din nou la frigider .
Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze