Prajitura cu morcovi 2


M-am indragostit de prajitura cu morcovi . Prima data am incercat o reteta si am respectat-o intocmai. Mi-a placut ce a iesit si am inceput sa incerc si alte variante .
De data asta am facut cu morcovi, mac, goji si ciocolata razuita...a iesit ceva bestial .
Dar sa nu lungim vorba prea mult ,, Vorba multa saracia omului ,,asa ca vin cu reteta :



Ingrediente:
-5 oua
-5 linguri zahar sau indulcitor
-150 ml lapte
-100 ml ulei
-7-8 linguri faina
-2 linguri mac macinat
-50 gr goji
-1 pahar de 200 ml plin cu morcovi razuiti
-100 gr ciocolata rasa
-1praf de copt
Pt glazura:
-2 linguri lapte
-200 gr ciocolata cu 50%cacao

Mod de preparare
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .
Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .
Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt granulele de zahar.
Lasam mixerul deoparte si cu un tel para sau cu o lingura de lemn amestecam restul ingredinetelor  :uleiul , laptele ,goji, ciocolata razuita si macul macinat , morcovii , faina si praful de copt .
Incorporam bine totul si turnam in tava pregatita in prealabil .
Dam la cuptor pentru 20-30 minute , vom face testul cu scobitoarea .
Cand este coapta o lasam sa se racoreasca si vom pregati glazura .
Intr-o cratita pe foc punem ciocolata rupta bucati si laptele , amestecam la foc mic pana cand se topeste ( atentie sa nu se arda ) . Cand este topita o turnam peste prajitura din tava , nivelam si lasam la racit.
Se serveste cu pofta . 


Comentarii