Cornulete fragede

            Cornulete acestea aduc a copilarie. Cand am vazut reteta la colega mea de birou am zis : astea sunt cornurile facute de bunica si mi-e tare dor sa mananc asa ceva . Imi aduc aminte cu drag cand faceam impreuna cu ea tot felul de prajiturele de la cornulete la cosulete umplute cu nuca si gem ,la tascute cu branza si magiun. Si acum cand scriu si imi amintesc de ea imi dau lacrimile asa ca voi schimba ,,placa,,.
Ei asa a fost, doar ca dupa bunul meu obicei sau :) prostul obicei pe care il am , nu prea respect reteta am schimbat putin cantitatile. Mi s-a parut foarte multa untura si am redus cantitatea , de asemenea mi s-a parut complicat sa le intind sa le ung din nou cu untura , si iar sa le impatur sa intind.. asa ca ..rapid si simplu le-am framantat bine , le-am intins , le-am umplut si au iesit foarte bune .
          Wow si acum vad cat am scris in introducerea unei retete , nu cred ca mai am vreuna la care am scris atat .
Oke , vin cu reteta




Ingrediente:

-500 gr faina
-5 linguri untura (120 gr )
-4 galbenusuri
-6 linguri smantana (150 gr)
-2 linguri zahar (optional)
-1 vraf cutit sare
-1 lingurita scortisoara macinata
Pt umplut : gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara  si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .
Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.
Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam . Eu am folosit gem de visine si le-am facut mai maricele ca sa intre mai mult gem in ele, dar se pot face cat doriti de mari sau de mici.
Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .
Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .
Aceste cornulete seamana cu cele facute de bunica , dar  cu mai putina grasime (mie mi s-a parut foarte mult cat scria in reteta originala) si se servesc pudrate cu zahar .



Comentarii