Canneloni cu ciuperci




Ingrediente:

-1 pachet canelonii (400 gr)
-500 gr ciupercute
-250 gr carne tocata amestec(optional)
-2 cepe mici
-1 morcov
-250 gr cascaval
-2 oua
-500 gr rosii decojite din conserva
-sare
-piper
-zeama de la o jumate de lamaie
Pt servit : smanata

Mod de preparare

Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica .
400 gr ciuperci le tacam cu robotul sau cu masina de carne, restul le lasam (o sa le punem deasupra)
Intr-un vas punem ciupercile tocate, carnea tocata, morcovul si ceapa razuite , sare , piper , rosiile decojite din conserva . Pe toate le framantam bine pana cand se amesteca uniform . Eu le-am framantat cu mana , dar se poate si cu o lingura . O sa obtineti un aluat mai moale .
Pregatim o tava antiaderenta si pornim cuptorul la 180 grade.
Luam cate o bucata de canelonii si o umplem cu aluatul format mai sus . Asezam in tava culacat unul langa altul. Procedam la fel pana trminam toate bucatile de umplut.
Daca va ramane aluat il punem deasupra . Peste punem ciupercile ramasa intregi si stropim cu zeama de lamaie .
Dam la cuptor cam 20 minute.
Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si presaram deasupra cascavalul razuit , si dam din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul si prinde putina culoare .
Eu am mai lasat putin cascaval razuit s ail presar peste in momentul servirii , dar este optional.
Se servesc calde cu smantana .




Comentarii