Rulada din albus cu crema de branza si capsuni

Exista cazuri in care imi raman albusurile de la oua, si nu stiu ce sa fac cu ele . Ceva usor , bun si sanatos .Am incercat aceasta reteta , am facut-o asa cum am crezut ca va iesi bine .
A fost foarte buna si va recomand cu mare drag sa o incercati .



Ingrediente
Aluat rulada :
-6 albuse de ou
-6 linguri zahar
-1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
- 4 linguri faina
-o jumate plic praf de copt
Pt crema:
-400 gr branza de vaci sau ricotta
-4 linguri zahar pudra
-4 linguri zahar tos
-300 gr capsuni congelati sau proaspeti
-2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatin

Mod de preparare
Blat :
Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.
Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .
Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .
In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.
Crema :
Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .
O lasam deoparte pana se raceste putin .
In acest timp pregatim branza  cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.
Amestecam branza  cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.
Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .
Dupa ce e rece o defscaem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca .





Comentarii

Trimiteți un comentariu