Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rulada din albus cu crema de branza si capsuni

Exista cazuri in care imi raman albusurile de la oua, si nu stiu ce sa fac cu ele . Ceva usor , bun si sanatos .Am incercat aceasta reteta , am facut-o asa cum am crezut ca va iesi bine .
A fost foarte buna si va recomand cu mare drag sa o incercati .



Ingrediente
Aluat rulada :
-6 albuse de ou
-6 linguri zahar
-1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
- 4 linguri faina
-o jumate plic praf de copt
Pt crema:
-400 gr branza de vaci sau ricotta
-4 linguri zahar pudra
-4 linguri zahar tos
-300 gr capsuni congelati sau proaspeti
-2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatin

Mod de preparare
Blat :
Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.
Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .
Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .
In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.
Crema :
Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .
O lasam deoparte pana se raceste putin .
In acest timp pregatim branza  cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.
Amestecam branza  cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.
Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .
Dupa ce e rece o defscaem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca .





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .