Pentru iubitorii de ghimbir si nu numai
Ingrediente
Pentru aluat:
- 4 oua
- 150 g zahar (5 linguri)
- 2 morcovi mari
- 280 g faina (14 linguri)
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- 3 lingurite scortisoara
- 50 gr ghimbir confiat sau 2 lingurite ghimbir macinat
- 300 ml ulei
- 2 linguri de cafea solubila sau cacao
- Zahar pudra
Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .
Ghimbirul confiat il taiem bucatele mici , sau daca este crud atunci putem sa razuim cat sa obtinem doua lingurite pline .Ouale le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma alba si tare . Adugam scortisoara , cafeau sau cacao, ghimbirul si uleiul in fir subtire .
Mixam bine in continuare.
Adugam morcovii razuiti pe razatoarea mica si omogenizam , se pune făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă amestecul într-o tavă (eu am folosit tava de tarta cu diamteru de 20cm) si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 de minute.
Se lasa la racit in tava .
Se decoreaza dupa dorinte , eu am folosit zahar pudra si forme de ciocolata alba .
Comentarii
Trimiteți un comentariu