Placinta cu branza si mere


O placinta cu o textura placuta , o imbinare de arome care stimuleaza papilele gustative :) si foarte usor de facut .


Ingrediente

-un pachet foi placinta (400gr)
-0.5 kg branza de vaci dulce
-0.5 kg mere razuite
-6 linguri zahar
-1 ou
-2 linguri goji (optional)
-1 lingurita scortisoara
-100 gr unt 65% grasime

Mod de preparare

Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam deoparte si lasam la racit.
Branza o maruntim cu furculita , punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun , dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce) , oul si fructele de goji . Amestecam foarte bine .
Acum  vom pregati foile:
 Restul de unt ramas (50gr ) il topim . Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi , marginile foilor le lasam pe dinafara.
Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi , acestea le vom pune deasupra.
Asezam in tava peste foile suprapuse branza si o nivelam apasand usor . Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.
Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt , iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam ungem celelalte foi si le asezam deasupra infingand marginile pe peretii tavi.
Deasupra ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute , trebuie sa se rumeneasca  deasupra.
Vom obtine un aluat crocant deasupra , cu o umplutura aromata .
Se serveste rece  sau calda , e la fel de buna .Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei , dar este bunaaa.

Comentarii