Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Placinta cu branza si mere


O placinta cu o textura placuta , o imbinare de arome care stimuleaza papilele gustative :) si foarte usor de facut .


Ingrediente

-un pachet foi placinta (400gr)
-0.5 kg branza de vaci dulce
-0.5 kg mere razuite
-6 linguri zahar
-1 ou
-2 linguri goji (optional)
-1 lingurita scortisoara
-100 gr unt 65% grasime

Mod de preparare

Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam deoparte si lasam la racit.
Branza o maruntim cu furculita , punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun , dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce) , oul si fructele de goji . Amestecam foarte bine .
Acum  vom pregati foile:
 Restul de unt ramas (50gr ) il topim . Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi , marginile foilor le lasam pe dinafara.
Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi , acestea le vom pune deasupra.
Asezam in tava peste foile suprapuse branza si o nivelam apasand usor . Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.
Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt , iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam ungem celelalte foi si le asezam deasupra infingand marginile pe peretii tavi.
Deasupra ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute , trebuie sa se rumeneasca  deasupra.
Vom obtine un aluat crocant deasupra , cu o umplutura aromata .
Se serveste rece  sau calda , e la fel de buna .Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei , dar este bunaaa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .