Frigarui la cuptor



Ingrediente:
-o bucata piept de pui
-0.5 kg ciuperci cat mai mici
-3 cepe
-1 ardei galben sau rosu
-zeama de la o lamiae
-2 linguri ulei masline
-sare
-piper
Pt sos :
-150 ml iaurt grecesc sau smantana
-1 usturoi
Extra : bete de bambus pentru frigarui

Mod de preparare
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora.
In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau in mai multe daca este o ceapa mare . Ardeiul il taiem patratele . Curatam si ciupercutele si le rupem coditele .
Cand toate sunt pregatite incepem sa punem pe betele de bambus ingredientele : ciuperci, pui, ceapa, ardei, pui, ciuperci ……pana cand se umple batul . Ordinea in care le asezam pe frigaruie este aleatorie . Trebuie sa lasam in ambele capete ale batului de frigaruie cam 2 cm liber ca s ail putem aseza pe peretii tavii.
Dupa ce am format toate frigaruile le stropim cu zeama de lamiae si cu ulei de masline , si le asezam pe peretii unei tavi ca in imaginea urmatoare.
Dam tava la cuptorul preincalzit cam 30 minute (nu trebuie mai mult, poate chiar mai putin …dar asta este in functie de cat de mari taiati bucatile de carne ) la 180 grade.
Facem sosul din usturoi zdrobit , frecat bine cu putina sare si peste adaugam iaurtul sau smantana .

Se servesc calde .:)


Comentarii