Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Aperitive cu branza si somon - Bilute

Este un aperitiv gustos si sanatos, dar mai ales de effect. Il puteti prepara pentru mesele de sarbatoare sau pur si simplu cand vreti un rasfat al papilelor gustative. Ce poate fi mai bun ? 



Ingrediente:
-400 gr branza de vaci
-50 gr somon afumat
-sare
-1 linguri boia
-o ceapa mica
-3 linguri smantana dulce
-150 gr seminte( floarea soarelui, susan, nuca, mac ) sau verdeata

Mod de preparare
Curatam ceapa si o dam pe razatoarea mica .
Branza o punem intr-un bol si cu ajutorul unui blender o facem pasta fina . Acum putem adauga ceapa razuita, smantana , sare dupa gust si boia . Boiaua ii va da culoare .
Somunul afumat il feliem in cubulete mici sau fasiii mici si subtiri .
Amestecam bine .
O dam putin la frigider si intre timp pregatim o farfurie cu seminte .
Din compozitie luam cu o lingurita mica si facem bilute cu mainile. Fiecare bila o vom da prin seminte si o asezam pe platou .
Procedam la fel pana terminam toata compozitia .
Se poate folosii orice fel de seminte doriti , sau se pot combina.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .