Tarta Simeon II

 

Reteta de pe blogul ,,Prajiturici si alte dulciuri,,. Este o tarta cu gust dulce acrisor , si pe care cu siguranta o veti indragi .  



Ingrediente
 Blatul :
-  300 gr biscuiti (eu am folosit  Petit Beurre)
-  150 gr unt la temperature camerei
Umplutura:
-  4  galbenusuri de ou
- 400 ml lapte condensate
-  200 ml zeama de lamaie si portocala (1 lamaie+1 portocala )
- 2 linguri de zahar
Bezeaua:
- 4 albusuri de ou
- 200gr de zahar tos
Mod de preparare:
 Blatul:
Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.
Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.
Crema:
Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.
Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti
Bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.
Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .
Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .
Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .


Comentarii