Snikers


Un adevarat rasfat de ciocolata si nuca .



Ingrediente:

Blat:
-8  albusuri
-8 linguri zahar
-2 linguri faina
-1praf de copt
-300 gr nuca macinata
-200 gr ciocolata amaruie

Crema:
-12  linguri  zahar
-1 pachet margarina Rama
-8 galbenusuri
-300 gr nuca taiata

Glazura:
-200 gr ciocolata neagra

 Mod de preparare

Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .
Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava
Dam la cuptor pentru 20 minute .
Peste blatul cald topim 200 gr ciocolata amaruie si intindem bine .

Crema :
6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam pachetul de margarina si le lasam sa se topeasca
Separat cele 8 galbenusiri se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema
Adaugam nuca taiata si prajita .Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine
Crema calda (obligatoriu trebuie sa fie calda altfel nu se va putea intinde) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .
Se lasa sa se raceasca si vom glazura cu 200 gr ciocolata .





Comentarii